Upplands Cup, Sigtuna Stadsängar, Sigtuna

Sigtuna Sports Club önskar Er varmt välkomna till den 5:e deltävlingen i Upplands Cup MTB 2021

Tävlingen kommer gå av stapeln på en ny bana och med nytt start/målområde. Parkeringen sker vid Raoul Wallenberg skolan eller vid Padelhallen (Sigtuna Stadsängar), länk för vägbeskrivning via Google maps: Tävlingsparkering

Anmälan

Start och målområde är beläget ca 100m från parkeringen. Kom i god tid för avprickning och uthämtning av eventuellt hyrchip.

Vi kör med chiptidtagning för alla förutom nybörjare så ta med eget Mylapschip eller hyr ett. Anmälan öppnar en vecka innan. Startavgiften är 50 kr (30 kr för ungdomar). Chiphyra 20 kr för dig som saknar eget chip.

Alla är välkomna att delta som vanligt. Föranmälan är öppen fram till kvällen före tävlingen. Inga anmälningar därefter och inga efteranmälningar på plats. Anmälningar sker som vanligt via SMACK´s hemsida: Anmälan

Tävling

Första start kommer ske kl 18:30 så träning på banan önskar vi sker dessförinnan. Vi kommer också ha en liten lucka mellan första startgruppens målgång och startgrupp två som sker ca 19:10, medan vi justerar bandragningen något.

Klasser, starttid och antal varv.

18:30            Nybörjare (P/F 6-10)                1 varv

F/P 9-10                                     2 varv

F/P 11-12                                   3 varv

Stravalänk till 1.8km banan: SSC: XCO – Upplandscupen kort

Start: Starten går från anslutningsvägen mot äppelspåret och ansluter på den permanenta XCO-banan där tidtagningen startar.

Spåret: Består av en bana som är byggd av stenmjöl som är en flowig singletrack som går lite upp & ner samt goa svängar. På några ställen består spåret av olika spårval (A/B), där det finns möjlighet att göra olika val beroende på svårighetsgrad. Den tekniske kan spara lite tid genom att välja ett svårare spårval.

19:15           H Elit                                                                     6 varv + startloop

H-Jun / D-Elit / H30 / H40                                 5 varv + startloop

D-Jun / P/F15-16 / D30 / D40 / H50                4 varv + startloop

H/D-Sport / D50 / H60                                      3 varv + startloop

F/P13-14                                                              2 varv + startloop

Stravalänk till 2,3km banan: SSC: XCO – Upplandscupen lång

Start: Starten sker i den sk. ”Älvringen”, som är en asfalterad väg runt ett påbörjat villaområde i byggarbetsplatsen. Vi kommer ha flaggvakter, men tänk på att detta är fortfarande ett område under byggnation. Efter loopen tar vi en 90-gradare till vänster ut på en kort skogsväg/skidspår (ca 150 m) och ansluter därefter på den permanenta XCO-banan via en bro till vänster

Spåret: Består av en 2,3 km lång bana som är bitvis byggd av stenmjöl med en ”flowig karaktär” och bitvis en maskinbyggd led i naturligt material (morän och skogsstig). Banan har en del brantare partier och på vissa ställen erbjuds olika spårval (A/B), där den tekniske åkaren kan spara lite tid genom att välja ett tuffare spårval medan de mer försiktiga kan undvika kan välja en lättare men långsammare väg. Banan är relativt teknisk och lätt kuperad med en måttlig elevation på 32 m per varv. Tänk på att de mer avancerade A-linjerna kan innebära större risker.

Allmänt

Fika finns för tävlande efter loppen. Vi önskar Er återigen välkomna till en härlig afton där jag hoppas att vi hejar fram varandra till snabba varvtider. Kom ihåg att vi rör oss i ett friluftsområde där det rör sig en del människor så var uppmärksam, så ingen olycka inträffar.

Stanna hemma vid minsta symptom och håll ett avstånd på en cykellängd.

Väl mött,

Sigtuna Sports Club