Långfärdsskridsko

Sigtuna – Sveriges främsta skridskodestination.

Långfärdsskridsko, fartträning och inloggning till skridskonätet

Sigtuna - Sveriges främsta skridskodestination

Sigtuna har sjöisar som fryser vid olika tidpunkter vilket innebär att vi ofta har snöfria sjöisar inom rimligt avstånd. Eftersom vi anordnar Sveriges största skridskolopp, Sigtunarännet är det också många av oss som utövar långfärdsskridsko tillsammans.

Som medlem i Sigtuna Sports Club får du en personlig inloggning till skridskonätet med hundratals israpporter varje vecka. Du får också möjlighet att delta på våra utbildningar i issäkerhet och isbedömning varje vinter samt möjlighet att träna att ta sig upp ur en isvak. För att logga in på Skridskonätet klickar du här: Inloggning Skridskonätet.

Skridsko åker vi mest för rekreation på Mälaren runt Sigtuna, men vi gör också turer på sjöisar i Sörmland, Stockholm och Uppland. Ibland kör vi även träningspass i lite högre tempo. Skridsko är inte bara roligare att utöva tillsammans utan helt nödvändigt ur ett säkerhetsperspektiv. Som klubbmedlem kan du hänga med på våra organiserade turer. Vi skiljer oss dock åt från de flesta klubbar genom att vi inte åker på led med en tydlig ledare som tar ansvar för gruppen. Istället åker vi tillsammans och alla tar ansvar för åkningen. På så sätt lär man sig mycket mer och målsättningen är att alla skall ha så mycket kunskap så att de själva kan bege sig ut på turer i egna grupper.

Om du är intresserad av Sigtunarännet hittar du mer information på hemsidan och för aktuella uppdateringar kan du följa gruppen på facebook.