Upplands Cup, Sigtuna Stadsängar, Sigtuna

Sigtuna Sports Club önskar Er varmt välkomna till den 7:e deltävlingen i Upplands Cup MTB 2022, torsdag 4:e augusti med första start kl 18:30.

För att göra det lite roligare för åkarna tänkte vi i år köra en ny bandragning för de som kör den längre slingan. För de yngre åldersgrupperna och nybörjarna kör vi samma bana som förra året (utom startloopen). Parkeringen sker vid Raoul Wallenberg skolan eller vid Padelhallen (Sigtuna Stadsängar), länk för vägbeskrivning via Google maps: Tävlingsparkering

Anmälan

Start och målområde är beläget ca 200 m från parkeringen. Kom i god tid för avprickning och uthämtning av eventuellt hyrchip. Vi kör med chiptidtagning för alla förutom nybörjare så ta med eget Mylapschip eller hyr ett. Anmälan öppnar en vecka innan. Startavgiften är 50 kr (30 kr för ungdomar). Chiphyra 20 kr för dig som saknar eget chip.

Alla är välkomna att delta som vanligt. Föranmälan är öppen fram till kvällen före tävlingen. Inga anmälningar därefter och inga efteranmälningar på plats. Anmälningar sker som vanligt via SMACK´s hemsida: Anmälan 

 

Tävling

Första start sker kl 18:30 så träning på banan önskar vi sker dessförinnan. Vi kommer också ha en liten lucka mellan första startgruppens målgång och startgrupp två som sker ca 19:15, medan vi justerar bandragningen något.

Klasser, starttid och antal varv.

18:30            Nybörjare (P/F 6-10)                1 varv (åktid för de snabbaste ca 7 minuter + Startloop)

F/P 9-10                                     2 varv (åktid för de snabbaste ca 12 minuter + Startloop)

F/P 11-12                                   3 varv (åktid för de snabbaste ca 17 minuter + Startloop)

Google Mapslänk till 1,8 km banan: Sigtuna XCO – Upplandscupen 4 aug 2022, kort

Start: Starten går från Äppelspåret (skidspåret) och ansluter på den permanenta XCO-banan där tidtagningen startar. Den gula sträckan i kartan markerar startloop och är ca 500 m lång på skidspåret.

Spåret: Består av en bana som är byggd av stenmjöl som är en flowig singletrack som går lite upp & ner samt goa svängar. På några ställen består spåret av olika spårval (A/B), där det finns möjlighet att göra olika val beroende på svårighetsgrad. Den tekniske kan spara lite tid genom att välja ett svårare spårval.

19:15           H Elit                                                                Startloop + 5 varv XCO       (Uppskattad åktid: från 60 min)

H-Jun / D-Elit / H30 / H40                            Startloop + 4 varv XCO       (Uppskattad åktid: från 50 min)

D-Jun / P/F15-16 / D30 / D40 / H50           Startloop + 3 varv XCO       (Uppskattad åktid: från 40 min)

H/D-Sport / D50 / H60                                 Startloop + 3 varv XCO       (Uppskattad åktid: från 40 min)

F/P13-14                                                        Startloop +2 varv XCO        (Uppskattad åktid: från 40 min)

Google mapslänk till 3,7 km banan: Sigtuna XCO – Upplandscupen 4 aug 2022, lång

Start: Starten går från äppelspåret och ansluter på den permanenta XCO-banan där tidtagningen startar. Den gula sträckan på kartan markerar startloop och är ca 500 m på skidspåret.

Spåret: Banan består i huvudsak av byggd bana på moränjord, som är av mera teknisk karaktär som utmanar den tekniska cykelförmågan. Några avsnitt är byggd av stenmjöl som är av ”flowig karaktär” som på vissa delar har olika spårval (A/B), där det finns möjlighet att göra olika val beroende på svårighetsgrad. Den tekniske kan spara lite tid genom att välja ett tuffare spårval. Tänk på att dessa spårvalen kan innebära större risker om man är ovan att hoppa med sin cykel. Banan går delvis på skidspåret för att möjliggöra att passera. Banan är relativt kuperad med ca 80 m fallhöjdsmeter per varv. Det är inga monstruösa backar, men många mindre backar längs hela banan.

Allmänt

Fika finns för tävlande efter loppen. Vi önskar Er återigen välkomna till en härlig afton där jag hoppas att vi hejar fram varandra till snabba varvtider. Kom ihåg att tävlingen går i ett friluftsområde där det rör sig en del människor så var uppmärksam, så att ingen olycka inträffar.

Väl mött,

Sigtuna Sports Club