Våra projekt

Projektinformation
Information om Sigtunarännet, Sigtuna Swimrun och Sigtuna XCO-bana

Sigtunarännet

Sigtunarännet är Sveriges största och mest professionella skridskotävling. Dessutom är det SM i Marathonskridsko sanktionerat av Svenska Skridskoförbundet.

Under dagen för Sigtunarännet är det ungefär 100 funktionärer engagerade. I planeringen av Sigtunarännet är vi ungefär 25 st i ”järngänget” som träffas regelbundet och stämmer av våra respektive ansvarsområden. Vi jobbar med marknadsföring, filmning, banplanering, barnlopp, ungdomslopp, information till anmälda, ekonomi, ice clinics, sponsorer, israpporter, hemsida, fotografering och mycket annat. Det är ett intensivt projekt, men vi har riktigt roligt när vi jobbar tillsammans. Läs mer på Sigtunarännets hemsida.

Sigtuna XCO Bana

Sigtuna har många fina mtb-spår men vi i Sigtuna Sports Club vill etablera Sigtuna som en av Sveriges bästa cykeldestinationer.

För att göra det driver vi ett projekt där vi skall bygga Sveriges främsta XCO-bana dsv en OS-klassad cross countrybana på ca 4,5 km. I tillägg till detta ingår det i projektet att öppna en mtb-led mellan Uppsala och Sigtuna samt att markera en rekreationsled för turister och familjer som passerar alla slott och herrgårdar i kommunen.

Om du väljer att engagera dig i detta projekt får du framför allt jobba med XCO-banan. Det innebär praktiskt arbete med att anlägga bana, bygga hinder och broar, röja träd och bygga hopp mm. Detta projekt genomförs framför allt sommartid och hösten 2020 skall vi arrangera vårt första UCI-klassade mountainbikelopp.

Sigtuna Swimrun

Sigtuna Swimrun är en etablerad swimruntävling som arrangeras i augusti varje år. Tävlingen går på ca 5 delsträckor för både simsegmenten och löpsegmenten.

Detta är ett kul projekt som du kan vara med och planera och genomföra. Vi samarbetar med lokala sponsorer såsom Hotell Kristina, Jolleklubben och Destination Sigtuna. Liksom Sigtunarännet jobbar projektgruppen med marknadsföring, banplanering, filmning, information till anmälda, ekonomi, sponsorer, hemsida, fotografering och mycket annat. Läs mer på Sigtuna Swimruns hemsida.