Våra projekt

Som medlem kan du engagera dig i något av våra projekt Sigtunarännet, Sigtuna Swimrun eller Sigtuna Bike Arena!

Sigtunarännet

Sigtunarännet är Sveriges största och mest professionella skridskotävling. Dessutom är det SM i maratonskridsko sanktionerat av Svenska Skridskoförbundet.

Under dagen för Sigtunarännet är det ungefär 100 funktionärer engagerade. I planeringen av Sigtunarännet är vi ungefär 25 st som jobbar med marknadsföring, filmning, banplanering, barnlopp, ungdomslopp, information till anmälda, ekonomi, ice clinics, sponsorer, israpporter, hemsida, fotografering och mycket annat. Det är ett intensivt projekt, men vi har riktigt roligt när vi jobbar tillsammans. Läs mer på Sigtunarännets hemsida.

Sigtuna Bike Arena

Sigtuna har många fina mtb-spår och Sigtuna Sports Club vill etablera Sigtuna som en av Sveriges bästa cykeldestinationer.

För att göra det har vi byggt en av Sveriges främsta XCO-banor – en OS-klassad cross-countrybana på ca 4,5 km. I tillägg till detta ingår det i projektet att öppna en mtb-led mellan Uppsala och Sigtuna samt att markera en rekreationsled för turister och familjer som passerar alla slott och herrgårdar i kommunen.

Om du väljer att engagera dig i detta projekt får du framför allt jobba med XCO-banan. Det innebär praktiskt arbete med att underhålla banan, hinder och broar, röja träd och bygga hopp mm. Vi jobbar framför allt sommartid och vi arbetar för att arrangera UCI-klassade mountainbikelopp och vi håller i terminslånga träningar för barn och ungdomar.

Läs mer om XCO-banan och Sigtunas terrängbanor på Sigtuna Bike Arenas hemsida.

Sigtuna Swimrun

Sigtuna Swimrun är en etablerad swimruntävling som arrangeras i augusti varje år. Tävlingen går på ca 5 delsträckor för både simsegmenten och löpsegmenten.

Detta är ett kul projekt som du kan vara med och planera och genomföra. Vi samarbetar med lokala sponsorer såsom Hotell Kristina, Jolleklubben och Destination Sigtuna. Liksom Sigtunarännet jobbar projektgruppen med marknadsföring, banplanering, filmning, information till anmälda, ekonomi, sponsorer, hemsida, fotografering och mycket annat. Läs mer på Sigtuna Swimruns hemsida.