Mtb-träning för alla

Oavsett om du är nybörjare eller erfaren, så är alla barn och ungdomar välkomna på vår mtb-träning. Vi kör i små grupper och anpassar träningen efter gruppernas nivå. Vi tränar en gång i veckan under höst och vår.

En av Sveriges bästa XCO-banor

Sigtuna Bike Arena är nu helt klar och invigdes i maj 2022. XCO-banan bedöms av många vara en av Sveriges bästa och har byggts av professionella banbyggare. Kartor och mer information om XCO-banan och stigbanorna hittar du här.

Utbildade mtb-tränare

För att vara ordentligt förberedda har alla våra mtb-tränare genomgått utbildning där vi gått igenom många olika teknikövningar som vi kan köra på vår XCO-bana.

Intresseanmälan

När vi öppnar intresseanmälningar för nya grupper meddelar vi det här och på facebook . Grupperna blir fort fullbokade, men det kan bli tomma platser efter terminsstart. Håll därför koll på sociala media så meddelar vi när vi kan ta in fler! Vill du hjälpa till som ledare så att fler barn kan vara med, så hör gärna av dig till någon i styrelsen.

Vi kör framför allt rolig teknikträning på XCO-banan men håller också till på grusplaner och lämpliga gräsytor. Vi erbjuder kul träning för alla nivåer.

Deltagarnas fördelas i mindre grupper framför allt efter tidigare erfarenhet men till viss del också efter ålder. Det är två ledare per grupp men vi uppmuntrar också föräldrar att hjälpa till och i synnerhet i de yngre grupperna. Vi kan inte garantera att vi kommer ha grupper för alla åldrar och nivåer. Vi kan inte heller garantera plats. Intresseanmälningarna behandlas i den turordning de kommer in.

Cykelträningen kostar 300 kr per termin för barn och ungdomar upp till 16 år. Du måste också vara medlem i klubben, men det är kostnadsfritt upp till 18 år. För att delta måste man ha en cykel anpassad för stigcykling. Hjälm är obligatoriskt och vi rekommenderar även handskar.